Mituri despre incarcarea bateriei telefonului | ItReduceri.Com

Mituri despre incarcarea bateriei telefonului

Cu totii am auzit o gramada de povestioare despre consecintele supraincarcarii bateriei smartphone-ului, ale faptului ca il uitam in priza sau ca il incarcam prea rar. Dar care dintre ele sunt adevarate si care nu? Oare chiar se va intampla ceva rau daca il lasam in priza pentru o perioada mai lunga de timp? Va avea bateria de suferit daca o incarcam de mai multe ori? Pentru a te ajuta cu aceasta dilema, am decis sa iti raspund la aceste intrebari pentru a te lamuri o data pentru totdeauna. Iata care sunt cateva mituri despre incarcarea bateriei telefonului.

Ce se intampla daca las telefonul la incarcat peste noapte?

Teoretic, toate smartphone-urile, pe care azi la gasim in magazine, ar trebui sa opreasca alimentarea cu curent a bateriei o data ce aceasta este incarcata complet, pentru a proteja o eventuala supraincarcare a telefonului.

Dar s-au raportat cateva cazuri in care consecintele lasarii telefonului la incarcat peste noapte au fost dezastruoase.

Acest lucru se intampla din 2 motive. Primul, daca utilizezi un incarcator care nu este original, nu e fabricat de catre personal specializat sau care nu indeplineste toate masurile de siguranta atunci cand vine vorba de incarcarea telefonului, iar acest lucru poate duce la o supraincarcare a smartphone-ului si poate avaria bateria, iar consecintele vor fi deloc placute.

Al doilea motiv ar fi acela ca telefonul se supraincalzeste in timpul incarcarii. Acest lucru poate fi cauzat de faptul ca pui telefonul intr-un loc ce nu e ventilat corespunzator (exista persoane care isi lasa telefonul sub perna atunci cand il tin la incarcat). Sa nu faci si tu asta, risti sa produci stricaciuni care cu greu se vor mai repara. Un alt caz ar fi acela ca telefonul are o husa sau o carcasa ce nu ii da voie caldurii sa fie eliberata.

Cand este momentul potrivit pentru a-mi incarca telefonul?

Cand bateria e aproape de 0% sau cand mai am doar jumatate? Ideal ar fi sa o lasi sa se descarce aproximativ 80% – 85% si apoi sa pui telefonul la incarcat.

cum incarc bateria telefonului in mod corect

Ce obiceiuri de incarcare pot afecta durata de viata a bateriei ?

Ciclurile de incarcare. Acest termen se refera la faptul ca iti pui telefonul la incarcat atunci cand bateria ajunge la 0%. Lasand bateria se se goleasca complet si apoi incarcand-o din nou va duce la o durata de viata mai mica a sa. Fiecare baterie are un anumit numar de cicluri de incarcare, care atunci cand acest numar este epuizat, aceasta isi pierde din capacitate. Nu inseamna neaparat ca nu se mai poate utiliza deloc, doar ca nu va mai oferi acelasi randament. Asa ca incearca pe cat de mult posibil sa nu o lasi sa se goleasca complet.

Cat de nocive sunt incarcatoarele de telefon care nu sunt originale?

Dupa cum am mai spus si mai sus, daca sunt facute din materiale de proasta calitate pot duce la o incarcare inadecvata si pot cauza o supraincalzire sau o avariere a componentelor bateriei. In orice caz, daca este neaparata nevoie sa folosesti un asemenea incarcator, deoarece l-ai uitat pe cel original sau nu dispui de alta sursa de energie, fii atent sa nu lasi telefonul prea mult la incarcat si fii mereu cu ochii pe el in cazul in care se supraincalzeste.

Sfaturi utile pentru incarcarea bateriei telefonului

  • ia mereu cu tine un incarcator suplimentar sau un acumulator portabil
  • daca lasi telefonul la incarcat pe perioada noptii, inlatura carcasa, pentru o ventilare mai buna a componentelor
  • foloseste doar incarcatoare originale si compatibile cu telefonul. Multi dintre producatori au incercat sa standardizeze aceste cabluri de incarcare asa ca daca ai nevoie sa impumuti unul de la alta persoana ce foloseste un alt telefon decat al tau, asigura-te ca acesta este original
  • nu lasa bateria sa se descarce complet
  • instaleaza o aplicatie de economisire a bateriei ce ajuta la reducerea pierderii energiei

Citeste si : Cele mai bune aplicatii de economisire a bateriei

Leave a Reply

Cele mai populare

0 20359

Noua serie de laptopuri Lenovo, Z50 ofera dispozitive premium cu tehnologii de ultima ora la preturi accesibile, iar modelul Lenovo IdeaPad Z50-70 nu este...