iPhone-urile Lansate in 2018 vor fi Dotate Exclusiv cu Chipset-uri de la Intel | ItReduceri.Com

Apple-Intel-Qualcomm-chipseturi

Ultimele informatii oferite de analistul KGI, Ming-Chi Kuo, pe site-urile MacRumors si 9to5Mac, indica faptul ca noile modele de iPhone-uri realizate de Apple vor avea ca singur furnizor de modem celular pe Intel. Acest lucru va pune capat dependentei de lunga durata a lui Apple cu modemurile Qualcomm pentru iPhone-uri si este destul de probabil ca tensiunea dintre cele doua companii sa escaladeze.

Unul dintre procesele dintre companii, lansat de Qualcomm, sustine ca Apple a dezvaluit in mod incorect codurile proprii cu Intel, iar asteptarile actuale ale lui Kuo s-ar alinia cu aceasta idee cum ca Apple si Intel sunt destul de apropiate.

Exclusivitatea cu Intel ar putea fi totusi de scurta durata, avand in vedere ca Apple inca ar mai putea face comenzi pentru chipset-urile Qualcomm, ca o modalitate de a mai aplana conflictul, incercand sa ajunga la pace.

Apple este deja renumita pentru modul in care nu isi pune toate sperantele intr-un singur producator, avand o istorie destul de bogata de a diversifica pe cat de mult posibil distribuitorii de componente pentru realizarea smartphone-urilor. Acolo unde se poate, compania prefera sa proiecteze si sa construiasca ea singura piesele necesare, asa cum am vazut recent ca s-a intamplat prin realizarea propriilor placi grafice.

Cat despre impactul pe care utilizatorul il va resimti, nu putem decat sa anticipam decat ca conexiunile LTE vor fi mai rapide la viitoarele iPhone-uri, indiferent ca chipset-ul va fi cel de la Intel sau de la Qualcomm. Acesta este, de fapt, un pas necesar pentru a fi la curent cu noul Galaxy S9 si chipset-ul Exynos 9, si care promite o conectivitate mult mai rapida.

surse: MacRumors si 9to5Mac

Leave a Reply

Cele mai populare

0 20962

Noua serie de laptopuri Lenovo, Z50 ofera dispozitive premium cu tehnologii de ultima ora la preturi accesibile, iar modelul Lenovo IdeaPad Z50-70 nu este...