Ce versiune de Android este cea mai populara? | ItReduceri.Com

android

Sistemul de operare Android al celor de la Google a ajuns sa fie disponibil pe o multime de dispozitive, castigand tot mai multa importanta inca de la prima lansare a sa in anul 2008. De atunci si pana acum a reusit sa devina cel mai popular OS, fiind instalat pe mai mult de 1 miliard de gadgeturi, cum ar fi telefoane, console, tablete, smart TV-uri etc. Android este probabil cea mai importanta contributie a lui Google, pe langa motorul de cautare, harta online si o platforma pentru vizualizarea clipurilor funny. Deci, ce versiune de Android este cea mai populara?

android

Cred ca ati observat ca in imaginea de mai sus, versiunile Honeycomb si Lollipop nu sunt incluse. Haideti sa va spun si de ce. Google a relatat ca orice versiune cu o utilizare mai mica de 0.1% nu va fi prezentata pe nici o diagrama. Asta inseamna ca, desi Android 5.0 Lollipop este disponibil de ceva vreme, utilizatorii au preferat sa ramana la KitKat.

Care este cauza?
– una ar fi ca versiunea de Lollipop are multe bug-uri
– iar alta, ca nu este lansata de multa vreme (doar din Noiembrie 2014) si in mare parte doar dispozitivele Nexus au beneficiat de ea in prima faza, iar acum operatorii de telefoane se lovesc de un ciclu de update destul de lent

Aproximativ 7.8% dintre utilizatorii de Android folosesc Gingerbread (lansat in Decembrie 2010) si nu Jelly Bean 4.3 (lansat in Iulie 2013), iar asta se datoreaza probabil faptului ca exista telefoane mai vechi ce intampina diferite probleme la instalare sau utilizare.

KitKat s-a bucurat de un succes mult mai mare, fiind lansat in Octombrie si a fost disponibil pe multe dispozitive, iar mai apoi a fost sistemul de operare preinstalat pe mai toate telefoanele cu Android lansate in 2014. Chiar si cele dinspre sfarsitul lui 2014 au venit tot cu KitKat instalat, asteptand sa primeasca un update la Lollipop atunci cand se putea.

De o popularitate destul de mare se bucura si Jelly Bean, aproximativ 46%. Daca KitKat are cei mai multi utilizatori pentru o singura versiune de OS, Jelly Bean este sistemul cel mai instalat, avand 3 versiuni. Asta inseamna ca exista utilizatori care nu au facut inca un update la o versiune mai noua de Jelly Bean.

Ca si o concluzie, cea mai populara versiune de Android este cu siguranta KitKat, iar asta se datoreaza in mod special faptului ca majoritatea dispozitivelor lansate pe piata vin cu aceasta versiune gata instalata, iar utilizatorii prefera sa ramana la KitKat in loc sa faca un update.

Tu ce versiune de Android folosesti?

Leave a Reply

Cele mai populare

0 19578

Noua serie de laptopuri Lenovo, Z50 ofera dispozitive premium cu tehnologii de ultima ora la preturi accesibile, iar modelul Lenovo IdeaPad Z50-70 nu este...