Batalia preturilor : Android vs iPhone | ItReduceri.Com

Apple vs Android

Pretul unui telefon cu Android este de aproximativ 3 ori mai mic decat cel al unui Apple iPhone, sau cel putin asa arata cifrele.

Media preturilor pentru telefoanele cu Android este undeva la 254$, in comparatie cu media preturilor telefoanelor Apple, care se invarte in jurul a 687$, dupa cum arata si castigurile ultimului sfert al anului 2014. Acesta este un salt uimitor, mai ales ca in cel de-al treilea sfert al anului 2014, media preturilor era undeva pe la 600$. Acest fapt se datoreaza lansarii dispozitivului iPhone 6, un terminal mult mai scump decat ne asteptam. Dar chiar si asa, vanzarile au fost mult peste ce ne-am fi inchipuit.

Apple a pus accent pe vanzarea de dispozitive mobile in variante de 64GB și 128GB, evitandu-le pe cele de 32GB, obligandu-i pe cumparatori sa achizitioneze o varianta premium, mult mai scumpa, in cazul in care nu doresc varianta de 16GB, pe motiv ca nu e suficeint spatiu de stocare a fisierelor si nu se poate extinde printr-un card microSD, cum intalnim la alte telefoane.

Intre timp, telefoanele cu Android isi pastreaza media preturilor mica. Acest lucru se datoreaza faptului ca pe piata intalnim o multime de telefoane, de la diferite branduri, ce ruleaza acest sistem de operare, cele mai ieftine incepand de la 199 ron.

Haideti sa luam exemplul lui Xiaomi, o companie chinezeasca, ce a lansat de ceva vreme telefonul Redmi 1S, iar pretul la care il gasiti disponibil este de doar 749 ron. Nu este deloc un smartphone de proasta calitate, ba mai mult, este un telefon cu specificatii de top (dual sim, 3G, procesor quad-core, 1GB RAM, display IPS 4.7″ cu protectie Corning Gorilla Glass 3, doua camere foto de 8MP si 1.6MP).

Tu ce preferi? iPhone sau Android?

Leave a Reply

Cele mai populare

0 19505

Noua serie de laptopuri Lenovo, Z50 ofera dispozitive premium cu tehnologii de ultima ora la preturi accesibile, iar modelul Lenovo IdeaPad Z50-70 nu este...