Apple a Vandut mai Putine Telefoane, dar a Facut mai Multi Bani cu iPhone X | ItReduceri.Com

apple iphone 8 si 8 plus pret caracteristici

Se pare ca vanzarea de telefoane de minim 1000 dolari aduce profituri mai mari companiei.

Primele vesti cu privire la castigurile lui Apple din primul sfert al anului 2018 au aparut deja, iar compania a relatat faptul ca a vandut peste 77.3 de milioane de iPhone-uri in aceasta perioada, incluzand si sezonul sarbatorilor. Acest numar este cu aprox 1.24% mai mic decat vanzarile inregistrate in aceeasi perioada a anului si care s-au ridicat la uimitorul numar de 78.3 milioane.

Insa, in ciuda acestui fapt, profitul din vanzarea de iPhone-uri a crescut binisor, cu un procent de 11.69% fata de anul trecut, atingand recordul de 61.58 miliarde dolari fata de 54.38 miliarde.

In timp, preconizarile facute de Apple pentru o medie a pretului pentru iPhone au fost undeva intre 710$ si 755$, in realitate aceasta medie a fost 796$, in comparatie cu 694$ din trimestrul 1 al anului 2017. Acesta este si motivul principal pentru care incasarile au crescut atat de mult, chiar daca numarul de dispozitive vandute a scazut.

Conform spuselor CEO-ului Apple, Tim Cook, iPhone X a depasit intrutotul asteptarile companiei si a fost unul dintre cele mai bine vandute telefoane Apple in fiecare saptamana, incepand cu data oficiala de lansare din Noiembrie. Poate ca Apple a vandut mai putine telefoane in ultimul trimestru, insa cele pe care le-a vandut sunt mai scumpe, aducand profituri mai mari.

sursa: telegraph

Leave a Reply

Cele mai populare

0 20962

Noua serie de laptopuri Lenovo, Z50 ofera dispozitive premium cu tehnologii de ultima ora la preturi accesibile, iar modelul Lenovo IdeaPad Z50-70 nu este...