AMD Anunta Primele Procesoare de Laptop Numite Raven Ridge | ItReduceri.Com

AMD Raven Ridge

Americanii de la AMD au anuntat oficial primele doua procesoare Ryzen pentru dispozitivele mobile si care sunt echipate cu grafica Vega – si anume Ryzen 5 2500U si Ryzen 7 2700U, ambele quad-core.

Aceste noi procesoare numite “Raven Ridge” marcheaza reintoarcerea companiei pe piata procesoarelor de laptopuri. Dupa aproape un deceniu, AMD devine intradevar un competitor serios pentru Intel. Dupa spusele lui Jim Andersen (manager general si vice presedinte), compania incepe sa isi indeplineasca promisiunea facuta de a aduce inovatie si competitie in fiecare segment de pe piata calculatoarelor in 2017.

Desi noile chip-uri sunt construite pe aceeasi arhitectura Zen ca si procesoarele de desktop din generatia anterioara, ele sunt dotata cu o placa video integrata, spre deosebire de cele din urma. Ceea ce ambele modele au in comun este faptul ca vor fi de tip quad-core (4 nuclee si 8 thread-uri). Totusi, cel mai puternic este 2700U cu o frecventa mai inalta si mai multe compute units pentru GPU.

Mai mult decat atat, AMD a anuntat ca giganti precum HP, Lenovo, Acer si Dell lucreaza deja la modele de laptopuri ce vor avea noile procesoare. Majoritatea acestor sisteme le vom vedea pe rafturile magazinelor online pe la inceputul lui 2018, insa momentan, datele exacte de lansare, precum si preturile acestora sunt inca necunoscute.

 

puteti citi mai multe detalii aici >> notebookcheck.net

Leave a Reply

Cele mai populare

0 20962

Noua serie de laptopuri Lenovo, Z50 ofera dispozitive premium cu tehnologii de ultima ora la preturi accesibile, iar modelul Lenovo IdeaPad Z50-70 nu este...